18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Pražma na bylinkách

Název Množství a jednotka
pražma 4 ks
rozmarýn
tymián
bazalka
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme nožem pod tekoucí vodou šupiny od ocasu směrem k hlavě. Osušíme, na bocích uděláme tři zářezy, pořádně nasolíme a posypeme směsí bylinek - rozmarýnem, tymiánem, bazalkou a petrželkou (vetřeme i do zářezů). Dovnitř ryb vložíme na plátky nakrájený česnek a necháme alespoň hodinu, nejlépe déle, odležet. Ryby osmažíme na oleji z každé strany asi dvě, tři minuty na středním plameni. Přendáme je do pekáčku, který jsme vyložili plátky citrónu, pokapeme olivovým olejem a v troubě odkryté zapečeme cca 10-15 minut. Podáváme s brambory a glazovanou mrkcičkou.

Glazovaná mrkev:
Mrkev nakrájíme na kolečka a v osolené vodě vaříme cca 5 - 7 minut (podle tloušťky koleček), ne úplně doměkka. Scedíme, na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mrkev, lehce osmahneme, podlijeme třemi lžícemi bílého vína, zasypeme lžící cukru a povaříme, až se utvoří hustší omáčka, která nám mrkev pěkně obalí.


Další fotografie
 


RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Avokádová majonéza

Postup: Zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do vyšší... zobrazit recept

RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné ořechy

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...